2019

Fyrtøjet på nye måder

Vinderne af De Eventyrlige Lege 2019

Skoleelever fra hele Danmark deltog i konkurrencen ”De Eventyrlige Lege 2019”, som er en del af den odenseanske kulturfestival H.C. Andersen Festivals. Det var anden gang, konkurrencen kørte, og de kreative produkter skulle tage udgangspunkt i eventyret ”Fyrtøjet”.

Tegninger, musik, digt, poetry slam, plakat, interaktiv novelle, maleri, lyskunst, essay, novelle eventyr, instagram-film, rap, lyrik, brætspil, film og fotografier. At H.C. Andersens eventyr ”Fyrtøjet” kan fortolkes på så mange måder blev bevist af skoleelever fra hele landet i dette års udgave af konkurrencen ”De Eventyrlige Lege”.

De kreative og fantasifulde forslag, som danske skoleelever i grundskolens ældste klasser og på ungdomsuddannelserne indsendte, blev vurderet af juryen, som udvalgte de seks finalister, som dystede om førstepræmien på to gange 10.000 kr.

Vinderne fra grundskolen

1. PLADSEN Hos psykologen – et teaterstykke af Othilia, Laura og Andrea fra 8.a på Johannesskolen, Frederiksberg (se filmen her på siden)

2. PLADSEN Fyrtøjet – et Poetry Slam af Emma, Mia og Frida fra 8.F på Måløvhøj Skole afd. Østerhøj, Ballerup

3. PLADSEN Venskabstræet – et maleri af Alba Rink, Nikoline Hansen, Nicolai Larsen og Karoline Pedersen fra 8.a på Kongeskærskolen, Allinge

Vinderne fra ungdomsuddannelserne

1. PLADSEN Fyrtøjet remastered – en kortfilm af 1.r på Fyens HF Kursus, Odense

2. PLADSEN Drump Adventure – en visuel interaktiv novelle af 2.R på Aarhus Gymnasium, Aarhus 

3. PLADSEN Fyrtøjet – lyskunst af Mathilde Ringskær Thomsen fra 2.g 17xaa Aarhus Gymnasium, Aarhus

Galleri

Under årets H.C. Andersen Festivals 2019 kunne man se alle de indsendte forslag udstillet på Kunstmuseum Brandts.

“Hos Psykologen”

En film om…..

Opgavebeskrivelse