Vores Eventyr

Hvad? Lær at fortælle eventyr med H.C. Andersen
Hvor? Den Fynske Landsby, Sejerskovvej 20, 5260 Odense
Målgruppe: 4., 5. og 6. klasse

Se mere:
https://museum.odense.dk/undervisning/hc-andersen/undervisningsforloeb/vores-eventyr

Kom med rundt i Den Fynske Landsby, hvor eleverne gennem eventyrfortælling, opdagelse i museet og små opgaver får indblik i H.C. Andersens særlige metoder.

Eleverne skal bruge deres fantasi og fortællerlyst i forskellige aktiviteter, der indbyder til lærerige fortolkninger af forfatterens fortællinger. Eksempelvis skal eleverne lege med fortællerpositionen gennem Klods Hans eller se på Den Fynske Landsby med Den Grimme Ællings øjne. Til sidst skaber eleverne deres eget eventyr, hvor de anvender H.C. Andersens greb.

 Alle 5. klasser i Odense Kommune kan nu gratis komme med på tur rundt i Den Fynske Landsby og lære at digte som H.C. Andersen

I undervisningsforløbet “Vores Eventyr – en gåtur i H.C. Andersens metode” besøger eleverne Den Fynske Landsby, hvor de gennem eventyrfortælling, opdagelse i museet og små opgaver får indblik i H.C. Andersens særlige metoder.

Eleverne skal bruge deres fantasi og fortællerlyst i forskellige aktiviteter, der indbyder til lærerige fortolkninger af forfatterens fortællinger og i forhold til deres samtid. Eksempelvis skal eleverne lege med fortællerpositionen gennem Klods Hans eller se på Den Fynske Landsby med Den Grimme Ællings øjne. Til sidst skaber eleverne deres eget eventyr, hvor de anvender H.C. Andersens greb.

Fag: Dansk (det er muligt selv at kombinere med historie i lærermaterialet)
Varighed: 120 min
Aldersgrupper: 5. klasse
Antal børn: Op til 28 
Pris: Gratis for skoler i Odense Kommune (grundet støtte fra H.C. Andersen Fonden), 900 kr. for skoler uden for Odense Kommune.